Scones med potet

Jeg er opptatt av å redusere matsvinn og bruke opp rester. Ikke bare er det miljøvennlig og økonomisk, men det er også en god mulighet til å eksperimentere på kjøkkenet. Med alt for mye kokt potet igjen fra ukens middager så jeg meg nødt til å finne en måte å bruke dem i matlagingen. Resultatet ble scones med potet. Er du som meg og har en tendens til å koke alt for mange poteter til middag? Bruk dem til å lage en god frokost i morgen!


Ingredienser (gir 2 runde scones/8 biter):
500 g kokt og avkjølt potet
1 egg
30 gram smeltet/flytende margarin
50 g havremel
85 g grovt sammalt mel (jeg brukte spelt)
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:
1. Forvarm stekeovnen til 210 °C, over- og undervarme.
2. Mos potetene med en stavmikser.
3. Bland inn egg, margarin, salt og bakepulver.
4. Bland inn melet litt og litt. Deigen skal være såpass fast at du kan kna den. Se derfor an konsistensen – det kan hende du må tilsette litt mer eller mindre mel.
5. Del deigen i to emner. Rull dem til kuler og trykk dem ned til ca. 1 1/2 – 2 cm tykkelse på et stekebrett kledd med bakepapir.
6. Del hver runde scone i fire med en kniv.
7. Stek i midten av ovnen i 15-20 minutter. De skal være litt gylne i fargen når de er ferdige.

Sconesene er best når de er ferske. Har du noen igjen til dagen etter anbefaler jeg å gi dem en runde i brødristeren eller en tørr stekepanne.

Tips:

Du kan fint bruke glutenfri havregryn malt til havremel med stavmikser/blender (eller bare la dem forbli hele) og glutenfritt grovt mel for glutenfri og lavFODMAP bakst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *