Krydret bananbrød (glutenfritt)

Har du brune bananer liggende? Lag bananbrød! Jeg begynner allerede å glede meg til desember, og selv om det kanskje er i tidligste laget har jeg tyvstartet julestemningen litt ved å laget et bananbrød med kryddersmak. Er du ikke helt klar for jul enda så passer dette bananbrødet like godt til en kopp kaffe foran peisen en kald høstkveld.

Denne gangen har jeg bakt glutenfritt. Tåler du gluten er det ikke noe problem å bruke annet mel isteden (se tips). Jeg har også brukt sukrin fordi jeg synes det er et godt alternativ til sukker i hverdagen. Du kan også bruke vanlig sukker. Oppskriften inneholder relativt liten mengde søtningsstoff fordi de godt modne bananene tilfører mye sødme i seg selv. Jo brunere bananene er, jo søtere vil de ofte være.

Ingredienser:
3 brune bananer
2 egg
1 dl melk
50 g glutenfri havregryn
75 g glutenfri havregryn malt til mel
50 g bokhvetemel fullkorn
50 g teffmel
50 g sukrin gold
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/3 ts nellik
1/3 ts ingefær

Fremgangsmåte:
1. Forvarm stekeovnen til 175 °C, over- og undervarme.
2. Mos bananer, egg og 75 g havregryn (som skal bli til havremel) med en stavmikser.
3. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt.
4. Hell røren i en brødform som er smurt eller dekket med bakepapir. Du kan gjerne pynte med for eksempel en ekstra banan, valnøtter eller gresskarkjerner.
5. Stek bananbrødet midt i ovnen i 30 – 45 minutter.

Tips:
Tåler du gluten, bruk vanlige havregryn. Bokhvetemel fullkorn kan erstattes med for eksempel sammalt fint mel av hvete eller spelt, og teffmel kan erstattes med siktet hvete- eller speltmel.

Isteden for sukrin gold kan du bruke vanlig hvitt eller brunt sukker.

Familiens hund Leo anbefaler også å prøve. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *